Har du tenner som oppleves som litt gulaktig eller ønsker du et skinnende hvitt smil?

Da kan tannbleking være noe for deg. Tannbleking er, når den utføres riktig, en skånsom og enkel behandling som gir tennene et hvitere ytre.

Vi anbefaler hjemmebleking til våre pasienter. Før du kan bleke tennene gjennomfører tannlegen en grundig undersøkelse av tennene og emaljen din. Dersom du har hull eller tannkjøttsykdom, anbefaler vi deg å behandle dette før tannbleking. Blekemiddelet kan trenge inn til nerven, og irritere den hvis du har hull i tannen eller løse fyllinger.

Før du utfører en blekebehandling bør også all plakk og tannsten renses bort slik at blekemiddelet får virke effektiv på tannoverflaten. Når dette er gjort vi klare for å ta avtrykk av tennene, for å kunne fremstille spesialtilpassede blekeskinner. Ved det neste besøket får du utlevert skinnene, blekemiddel og blir gitt instruksjoner for hjemmetannbleking.

Effekten blir værende lenge om du ikke overkonsumerer mat og drikke med sterk farge – som for eksempel rødvin, blåbær og kaffe. Tennene er mer sensitve og misfarges lettere når du bleker.

Dersom hvitfargen avtar etter noen måneder skyldes dette ofte belegg som enkelt kan pusses bort hos tannpleier. Om du med tiden opplever at tennene på nytt er misfarget, kan du benytte de samme blekeskinnene som sist.

Du trenger altså ikke å betale for nye tannblekingskinner. Vi anbefaler deg å ikke bleke tennene oftere enn nødvendig selv om hjemmetannbleking er en skånsom behandling.

Iblant kan tennene ise litt etter tannbleking. Da kan man skylle munnen med fluorskyll eller benytte tannkrem mot ising. Ta kontakt med tannlegen eller tannpleieren din dersom du opplever kraftig ising.

Bestill time for tannbleking på tlf. 24 10 12 70 eller finn den tiden som passer deg best enkelt i vår online booking.

Tannbleking i Oslo

Hos oss får du en sikker behanding gjennom profesjonell tannbleking som gir et varig og optimalt resultat.

Christiania Tannlegesenter bruker det mest anerkjevente blekemiddel systemet på markedet, Opalescence.

Hvordan virker tannblekings­materiale på tennene?

Ulike typer misfarging

Misfarging på tennene kan skje på to forskjellige måter: ytre misfarging eller indre misfarging. Den ytre misfargingen ser man på overflaten av tennene dine. Indre misfarging finner vi innimellom mikrosprekker inni i tannemaljen og ofte dypt i tannbenet eller dentinet, laget under emaljen på tannen.

Tannkrem med blekevirkestoff og munnskyllevann kan i noen tilfeller være i stand til å fjerne noen av de ytre misfargede områdene på tennene, men som regel må tannlegen pusse det vekk mekanisk for at man helt skal bli kvitt slik misfarging. Med årene gulnes tennene. Det skyldes at den ytre misfargingen trekker inn i tannens indre. Det er bare sterke kjemiske blekemidler som kan nå inn til disse områdene og ha noen faktisk effekt.

Blekemidler inneholder et aktiv blekestoff ,karbamidperoksid eller hydrogen peroksid, som penetrerer tannemaljen å kommer til dypere områder med misfargede molekyler. Oksygenmolekyler fra blekemiddelet reagerer med de misfargede molekylene i tennene og ”bryter båndene” som holder dem sammen.

De oksygenerte behandlede molekylene spres, og det fremkommer en hvithet i tannen. Som et resultat, vil du igjen oppleve et lysere, hvitere smil.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag

Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!