Våre tannpleiere undersøker og behandler pasientens tenner og tannkjøtt, og gir veiledning i god munnhygiene, gode tannhelsevaner og tannpleie. Tanntrekking, også kjent som ekstraksjon, er prosessen med å fjerne en tann fra munnen. Dette kan være nødvendig av ulike årsaker, for eksempel hvis tannen er ødelagt, infisert, skadet, skjev eller ikke har plass til å vokse riktig. Tanntrekking kan også være en del av en større tannbehandlingsplan, som for eksempel i forberedelse til tannregulering eller implantatbehandling.

Om behovet er akutt, så setter vi opp tannlegetime så raskt som mulig. Først vil våre tannleger undersøke skadet eller ødelagt tann, for å vurdere alternativer til å trekke tann. Dersom trekking av tann er den beste eller eneste løsningen vil vi se på alternativer for å erstatte tannen sammen med deg, og eventuelt legge en plan for dette sammen.

Vi går skånsomt frem når vi trekker ut tann, både for ditt velvære, og for å sikre optimal øvrig tannhelse.

Hvorfor er det viktig med regelmessig tannpleie?

Det er flere grunner til hvorfor det er viktig å opprettholde regelmessig tannpleie. Her er noen av de viktigste:

Regelmessige tannlegebesøk bidrar til å forebygge tannproblemer som karies (hull i tennene) og tannkjøttsykdommer. Tannpleier kan oppdage tidlige tegn på slike problemer og iverksette tiltak for å stoppe utviklingen før det blir mer alvorlig.

Tannpleier kan også oppdage tegn på mer alvorlige sykdommer som oral kreft, leukemi og diabetes tidlig i sykdomsforløpet. Tidlig diagnose kan øke sjansene for effektiv behandling og bedre prognose.
Selv med god munnhygiene hjemme er det vanskelig å fjerne all plakk og tannstein. Tannpleier har spesialisert utstyr og teknikker for å utføre en grundig tannrens og fjerne hardt avleiret tannstein. Dette hjelper til med å opprettholde sunne tenner og friskt tannkjøtt.
Tannpleier kan gi råd om riktig munnhygiene, inkludert riktig tannpussing og bruk av tanntråd eller mellomromsbørster. De kan også gi informasjon om riktig kosthold og livsstilsvalg som påvirker tannhelsen.

Hvis du opplever tannproblemer som karies, tannpine eller skader på tennene, kan tannlegen gi nødvendig behandling og lindring. Dette kan inkludere fyllinger, rotfyllinger, tannuttrekning eller andre nødvendige inngrep.

På tide med en tannlegesjekk?

Book time enkelt online.