All-on-4-behandling

Published On: 5. juni 2018

I dag finnes det mange ulike løsninger for deg som mangler flere eller alle tennene. All-on-4-behandling er et godt alternativ for deg som ønsker nye, faste tenner. Med All-on-4-behandling får tannløse nye, faste tenner på få dager.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du skal gå frem for å få nye tenner og hvordan All-on-4-behandlingen utføres.

Veldokumentert og effektiv behandling

På midten av 1990-tallet utviklet professor Paulo Malo All-on-4-behandlingen som et alternativ til eksisterende implantatbehandling. Malo og hans team har gjennomført oppfølgingsstudier i over 10 år. Studiene viser svært gode resultater, og Malo og hans team har dokumentert effekten. I dag driver Paulo Malo en verdensomspennende virksomhet av klinikker han enten eier selv eller har et partnerskap med. Christiania Tannlegesenter er partner med Malo Clinic. Det innebærer at våre pasienter får behandling av kompetente medarbeidere som er utdannet i Malo Clinic-systemet.

Hva er All-on-4-metoden?

All-on-4-metoden innebærer at tannlegen plasserer implantatene i tilgjengelige ben. Med godt feste kan en midlertidig tannbro settes på i samme seanse. Dette er en stor fordel for deg som pasient. I tillegg er dette en trygg og veldokumentert behandling. For tannlegeteamet er det en mer komplisert prosedyre, men for deg som pasient er det kun fordeler.

Dr Paulo Malo

Dr Paulo Malo

Noen av fordelene med All-on-4-metoden er at du slipper å vente i månedsvis, eller noen ganger mange år, på å få naturlige tenner som du kan smile og tygge som normalt med. Du slipper som regel også at ben transplanteres, hvilket fordyrer behandlingen. All-on-4-metoden er trygg og godt dokumentert.

Les mer om hvordan tannløse har fått et nytt liv med All-on-4-behandling her.

Slik får du behandling

Dersom du ønsker All-on-4-behandling kan tannlegen din henvise deg til en spesialist i periodonti eller en kirurg som regelmessig utfører denne formen for behandling. Hvis du ikke har en fast tannlege kan du ta kontakt med oss i Christiania Tannlegesenter for en klinisk og røntgenologisk undersøkelse og analyse.

Den kliniske undersøkelsen innebærer at tannlegen kartlegger din generelle helse og munnhelse spesielt. Røntgenbildene vil avdekke eventuell sykdom i munnen. Dersom alt ligger til rette for at du kan få All-on-4-behandling, går vi i gang med videre analyser. Denne behandlingsformen er et godt alternativ for deg som allerede er tannløs eller har tenner det ikke er mulig å behandle. Dersom det er nødvendig kan vi trekke tenner som ikke kan behandles og sette inn midlertidige, faste tenner allerede samme dag.

Den beste løsningen for deg

Den videre analysen vi gjennomfører innebærer en 3D-scanning av kjeven som utføres på klinikken. Her måler vi benkvalitet og benvolum. Dersom du har godt med kjeveben, kan tannlegen sette inn implantater på tradisjonelt vis med den såkalte «parallellteknikken». Implantater er skruer som gror fast i kjevebenet og fungerer som feste for de nye tennene. Hvis du mangler ben, hvilket er veldig vanlig dersom man over tid har mistet flere av tennene, eller benet ikke har tilstrekkelig kvalitet, vil tannlegen anbefale at du får utført en All-on-4-behandling. Dette er et trygt, godt og effektivt alternativ til den gamle metoden, som vi også har lang erfaring med.

Etter at tannlegen har gjennomført en omstendelig analyse av ditt utgangspunkt setter klinikken opp et behandlingsoverslag og en betalingsplan. Deretter fastsettes behandlingsdagen. Det er ikke uvanlig at behandlingen skjer kort tid etter analysen. Grunnen til dette er at situasjonen ofte er akutt og at pasienten trenger hjelp raskt.

På behandlingsdagen

Behandlingen starter vanligvis omkring klokken åtte på morgenen. Hvis behandlingen ikke skal utføres i narkose er det fint om pasienten spiser en lett frokost i forkant. Før behandlingen starter, setter vi i gang med medisineringen. Standard medisineringen består av smertestillende, betennelsesdempende og antibiotika. I tillegg får de fleste pasientene sedasjon i form av beroligende medikamenter.

Selve inngrepet varer i omtrent to timer. De fleste pasientene er rolige og sover lett under operasjonen. Når implantatene er installert lager tannteknikerne en modell av den nye kjeven. Deretter tilvirkes nye tenner. Pasienten hviler i et eget hvilerom mens tennene tilvirkes. Deretter foretar tannteknikerne innprøvninger. Når resultatet er tilfredsstillende ferdigstilles tannbroen. På ettermiddagen samme dag settes tennene på plass og pasienten kan reise hjem.

En skånsom behandlingsform

Etter behandlingen opplever pasienten vanligvis lite smerter og ubehag. Tennene ser naturlige ut og tyggefunksjonen er på 90% etter rundt to uker. I månedene etter behandlingen bør man følges opp tett slik at implantatene festes og såret gror på en tilfredsstillende måte.

Les mer om tannimplantater her.

Tennene ser naturlige ut!

Seks måneder etter behandlingen tilvirker tannlegen en permanent tannbro som er forsterket med metall. Når dette er gjort vil du ha tenner som føles som dine egne og ser naturlige ut. Gratulerer!

Vi anbefaler alle pasienter som har gjennomført en full rehabilitering av kjeven tett oppfølging med 3–4 kontroller årlig. På den måten vil du ha glede av tennene i mange tiår fremover.

Kontakt oss her for mer informasjon om All-on-4-behandling.