Er du i ferd med å miste en tann?

Published On: 24. oktober 2018

Er du i ferd med å miste en tann? Eller har du nylig mistet en? Vi i Christiania tannlegesenter har forståelse for at det kan være svært ubehagelig å måtte gå lenge med en manglende tann. Derfor tilbyr vi deg muligheten til å få en ny tann på dagen.

Moderne utvikling av tannlegepraksisen

Tidligere var det å erstatte en tann en lang og omfattende prosess for pasienten. I mange tilfeller var pasienten nødt til å gå i opptil tre måneder uten tann i påvente av at kjevebenet skulle tilheles. Når kjevebenet hadde grodd til og implantatskruen etterhvert ble plassert, måtte pasienten igjen vente i opptil tre måneder før skruen kunne belastes med protesen. Dette ble gjort fordi man var under den oppfatning at man kunne risikere at implantatskruen ikke skulle integreres tilstrekkelig dersom man belastet den for tidlig.

I dag vet vi at dette ikke stemmer, og med metoden vi bruker på Christiania Tannlegesenter er det ikke noe problem å plassere den midlertidige kronen på implantatskruen allerede samme dag som den festes. Dette betyr at prosessen for deg som pasient er mye kortere og enklere enn den var. Vi kan tilby rask og skånsom behandling fordi vi har lokal produksjon av kroner og broer, samt en fullt digitalisert tannklinikk.

Les mer om vår høyteknologiske og fullt digitaliserte tannklinikk i Oslo her.

Rask og skånsom behandling

Dental eksamenDersom du har en tann som er i ferd med å falle ut eller nylig har mistet en tann, kan vi hjelpe deg med rask og skånsom behandling. Forutsatt at det ikke er tegn til betennelse i tannkjøttet der hvor tannen satt, kan du forlate vår klinikk med en ny tann festet på implantatskruen allerede samme dag.

Våre tannkirurger har tilgang på noe av markedets mest moderne og høyteknologiske utstyr. Det gir dem muligheten til å plassere en implantatskrue like ved siden av stedet hvor den aktuelle tannen stod. Med denne metoden slipper du å måtte vente på at kjevebenet tilheles. På denne implantatskruen festes en midlertidig krone. I motsetning til eldre metoder er det ingen fare for at denne kronen vil falle ut eller føre til større ubehag ettersom den er skrudd fast på implantatskruen. Når den midlertidige kronen har sittet på skruen i omtrent fire uker, kan du komme tilbake til oss og få en ny, permanent tann på samme skrue.

Mangler du mer enn én tann? Da kan All-on-4 være løsningen som gir deg smilet og selvtilliten tilbake.

Nøyaktig plassering med kirurgisk guide

En av de fremste årsakene til at metoden er så skånsom, er at det kirurgiske inngrepet er mye mindre omfattende enn de eldre metodene var. Inngrepene kan være mindre omfattende fordi vi har tilgang på høyteknologisk utstyr som gir våre tannkirurger mulighet til å planlegge inngrepene i forkant av operasjonene. Dette gjøres blant annet på bakgrunn av en CT-scan av munnhulen som viser kjevebenets anatomiske strukturer.

Resultatene av CT-scanningen sendes til vår 3D-printer som produserer en modell av pasientens munn. Tannkirurgen kan benytte seg av denne modellen for å planlegge hvor implantatskruene skal plasseres. Metoden gir opptil 70 % mindre hevelse, og sparer pasienten for mye smerte sammenlignet med eldre metoder.

Kontakt oss i Christiania Tannlegesenter

Er du interessert i å høre mer om vårt tilbud? Les mer om oss på vår hjemmeside eller ta kontakt med oss i Christiania Tannlegesenter her.