Priser for tannlege

Published On: 15. mai 2020

Det er vanligvis ikke så kostbart å gå til tannlegen. Priser på tannlege i Norge ligger i gjennomsnitt på rundt 2400,- kroner i året. Tilsammen bruker nordmenn ca. 11 milliarder på tannlegetjenester. Av dette betaler staten litt over 3 milliarder gjennom overføringer til HELFO og fylkeskommunene.

Priser på tannlege i Oslo

I Oslo er det store variasjoner i tannlege priser. Flere pris- og forbrukerundersøkelser bekrefter det. Sammenlignet med prisnivået på andre tjenester, er det faktisk ganske rimelig å gå til tannlege i Norge.

Hva koster tannlegen i Oslo?

Alle som har egne tenner har behov for regelmessig kontroll og rengjøring av tennene. En vanlig årlig time hos tannlegen med undersøkelse 2 røntgenbilder, rens og puss koster fra 750- 1000,-. Du kan lese mer om tannlegepriser på Hva koster tannlegen og Legelisten.

Hos Christiania Tannlegesenter koster for tiden disse tjenestene tilsammen 750,- hos tannpleier og 880,- hos almenntannlege. Vi anbefaler alle å avtale med tannklinikken slik at man får en årlig innkalling og den behandlingen som munnen din krever!

Priser på rotfylling

En enkel rotfylling koster fra 2800-5800,-. Ved alle behandlinger er det et hygienetillegg på 150,- som skal dekke utstyret for å sterilisere utstyret og forbruksvarene.

Prisen på rotfyllinger har gått noe mer opp de siste årene sammenlignet med andre prosedyrer. Grunnen til det er at prosedyrekostnadene er endret. Samtidig har kvaliteten på rotfylling blitt svært mye bedre. På Christiania Tannlegesenter tilbyr vi også rotfylling på spesialistnivå som ytterligere bedrer prognosen.

Priser på tannimplantat

Priser på tannimplantat er gjenstand for mye diskusjon. Hos oss koster et vanlig implantat fra 20000-26000,- alt inkludert. Vi bruker de to mest anerkjente systemene i verden: Straumann og Nobel Biocare. Ved støtte fra HELFO blir egenandelen 12-15000,- avhengig av innslagspunktet. Prisene på tannimplantat  hos oss skal være god også sammenlignet med priser fra utlandet. Vi tilbyr også rimeligere systemer, hvis pris er den viktigste faktoren for deg.

Ved eventuell benoppbygging pga vevskade dekkes opptil 80% av HELFO når behandlingen utføres av godkjent spesialist.

Behandling i utlandet

Veldig ofte ser vi pasienter som har vært i utlandet å fått tannimplantat som tilslutt koster mer eller det samme som i Norge. Samtidig er materialene som er brukt ukjente slik at oppfølging i Norge er umulig. Alle behandlinger for å få tannimplantat hos oss utføres av tannleger med spesialistgodkjenning.

Det rimeligste alternativet

Den rimeligste måten å ta vare på din egen tannhelse på er forebyggende behandling. Hos oss tilbyr vi fast innkalling slik at man selv slipper å huske når det er tid for sjekk og rens av tennene.

Så nå har du en bedre forståelse hva som priser på tannlegetjenester i Oslo.

Velkommen til Christiania Tannlegesenter!