Tannbørsten bør byttes regelmessig hver 3.-4.måned

Published On: 12. februar 2019

Nydelige smil fra tannbørsterRengjøring

Før man bruker tannbørsten bør man alltid vaske hendene grundig med såpe og vann. Hendene er ofte fulle av bakterier og disse ønsker man ikke overført til tannbørsten og inn i munnen. Bruk alltid fluorholdig tannkrem når du børster tennene – dette bedrer både rengjøringen og overflatebehandlingen av tannemaljen. Tannbørsten skal gjøres ren etter hvert bruk, dvs minst 2 ganger daglig. Skyll børsten grundig i rennende vann. Børsten bør så ristes godt og plasseres slik at den kan tørke helt, for eksempel stående i en kopp. På den måten vil bakteriene som er igjen på tannbørsten trives dårlig. Det frarådes å oppbevare tannbørsten i tett tannbørstebeholder da dette gir opphopning av bakterier.  Det samme gjelder oppbevaring av flere tannbørster i samme kopp: Det er ikke tilrådelig da en slik oppbevaring vil føre til overføring av bakterier fra andre tannbørster.

Antiseptiske midler

Av og til kan tannbørsten gjøres ren med antiseptiske midler ( for eksempel 3% vannstoffperoxid eller 0,2 % klorhexidin (corsodyl eller curasept) og/eller vaskes i f.eks. oppvaskmaskinen.

Bytte av tannbørste

Tannbørsten (både vanlig og elektrisk børstehode) bør byttes regelmessig hver 3.-4.måned, eller når du ser at busten på børsten er slitt og begynner å sprike veldig. Bytte av tannbørste avhenger først og fremst av slitasje på børstehodet. Dersom man pusser tennene med en gammel tannbørste kan man risikere mangelfullt renhold i munnen.