Artikkel: Rotfylling

Published On: 4. februar 2015

Mange forbinder rotfylling med noe som er forferdelig vondt.  Vi kan berolige deg med at det er det som regel ikke.  Rotfylling kan gjøre vondt, men er tannen nekrotisert (uten nerve) eller tannlegen har sørget for at du er godt bedøvet bør rotfylling være smertefritt.

Hva innebærer rotfylling?

Rotfylling betyr at en tannlege fjerner nerven, blodårene og bakterier i tannroten for så å sterilisere den og fylle den med et spesielt rotfyllingsmateriale. Rotfylling utføres når hullet i tannen har blitt så stort at det har gått kronisk verk i den.

Vi anbefaler at du får sjekket tennene og reparert hull i tennene før infeksjonen kommer så langt og blir så stor at tannen må rotfylles. Be derfor om regelmessig årlig innkalling til tannlegen.

Smerter etter rotfylling

Etter at tannen er rotfylt så vil tannen vanligvis være litt øm. Hvis du kommer for rotfylling av tann som verker, vil du kjenne at tannen er helt annerledes enn før behandling: Smertene forsvinner. En sjelden gang, når infeksjonen har kommet på utsiden av roten, kan det være vanskelig å fjerne smertene med en gang. Da må man av og til ty til medisiner som f.eks. antibiotika.

Som regel vil tannlegen tilby å skrive ut smertestillende som skal avhjelpe situasjonen. Paragin forte og Pinex forte er de vanligste reseptbelagte smertestillende tabletter vi anbefaler når vanlig Ibux og Paracetomol ikke virker.

Med andre ord det skal ikke gjøre vondt etter rotfylling.

Rotfylling pris

Pris på rotfylling kan variere veldig. Det gjør også kvaliteten på arbeidet som utføres. Rotfylling er en behandlingsform som er svært teknikksensitivt. Dessuten er utstyret og materialene som brukes vesentlig for å få et godt og varig behandlingsresultat. Vi anbefaler at rotfyllinger utføres i mikroskop når det er nødvendig. Terapeuten bør ha mye erfaring og utføre rotfyllinger regelmessig. Hos oss har vi to nivåer av behandling: 2 dyktige allmenntannleger som daglig driver med rotfyllingsbehandling. Behandling på spesialistnivå: 2 fredager i måneden kommer vår spesialistkandidat til klinikken og gjør mer kompliserte behandlinger.

Se våre priser her.