Tannimplantat på christiania tannlegesenter

Published On: 12. januar 2016

Ved Christiania tannlegesenter utfører vi alle typer implantatbehandling. Behandlingene utføres enten av spesialist i Periodonti Kristian Kjellsen eller spesialistkandidat i oral medisin og oral kirurgi Amir Moghaddam.

Vårt mål med behandlingen er den skal være sikker og at du skal føle deg bra før,under og etter inngrepet. Vi utfører som regel implantat operasjonen i lokalbedøvelse, men kan også tilby behandling med sedasjon( dvs medisinsk beroliget) eller narkose.

Behandlingsprosedyren

Her følger en kort beskrivelse av implantatbehandling for ett enkelt implantat, men stort sett samme prosedyre gjelder for innsetting av flere implantater. Inngrepet skjer ved hjelp av lokalbedøvelse og er smertefritt. I løpet av de neste 1-3 døgn etter innsetting av tannimplantatet kan det forekomme noe hevelse og smerte. God medisinering og oppfølging etterpå vil imidertid ta vekk det meste av ubehaget.

1) Implantatoperasjon. Etter bedøvelse og oppdekking mes sterilt utstyr kan kirurgen begynne behandlingen. Kirurgen  setter fiksturen i kjevebenet. Plasseringen er på forhånd planlagt i samråd med protetikker ( tannlegen som setter på tannkronen) Selve inngrepet tar mellom en en til to timer. Du får smertestillende tabletter umiddelbart før og etter inngrepet. Tannimplantat på Christiania tannlegesenter er konvensjonell behandling og vanligvis uten store ubehag

2) Tilhelingsperioden. Vanligvis benyttes en tilhelingstid på ca. 3 måneder. Under tilhelingsperioden kan man benytte en midlertidig protese. Protesen kan være løstsittende eller fastsittende til nabotenner eller tannimplantatet.

3) Distansering. Når implantatet har grodd fast i kjevebenet, er det klart for å lage enn tannkrone i porselensmateriale. Implantatskruen som står fast  i kjeven forlenges da med en distanse. Ved såkalt  1-stegsteknikk er distansen allerede montert ved implantatoperasjon. Ved 2-stegsteknikk gjør kirurgen et forsiktig lite snitt i tannkjøttet, og monterer en distanse som stikker gjennom tannkjøttet. På distansen skal den ferdige tannen (kronen, protesen eller broen) festes.

4) Tilvirking av tannkronen. Vanligvis påbegynnes fremstillingen av den nye tannen i løpet av 1-3 uker etter at distansen er kommet på plass. Arbeidet innledes med at det tas et avtrykk av tennene. Avtrykket kan gjøres analogt eller digitalt. I løpet av de neste   besøkene bestemmer pasienten og tannlegen utseende og form på den nye tannen.

Tannimplantat på Christiania tannlegesenter er en behandlingform hvor alle steg kan utføres på klinikken, inkludert tannteknisk produksjon av tannkronen. Vi bruker kun kvalitetsprodukter i vår produksjon. Implantattypene vi bruker er Nobel biocare og Straumann. Ønsker du rimeligere erstatninger kan vi tilby dental ratio som er et tysk kopi produkt. Vi kan også tilby tannteknikk produsert i Hong Kong.

Les mer om tannimplantat på christiania tannlegesenter her.