Tannlegevakt i Oslo – Har du tannverk?

Published On: 17. november 2014

Christiania Tannlegesenter har tannlegevakt i Oslo og kan hjelpe deg dersom du har akutte plager eller tannsmerter. Selv om man er flink å går regelmessig til tannlegen, kan tannsmerter oppstå akutt og behovet for en tannlegevakt melder seg. Under beskriver vi ulike behandlinger som kan være nødvendig ved akutte tannsmerter.

Trenger du akutt hjelp? Ta kontakt med vår tannlegevakt og finn åpningstider for tannlegevakt.

Tannutrekning

Tannutrekning ser vi på som den minst ønskelige behandlingen for en tann. Det siste vi ønsker å gjøre å er fjerne en tann da det kan skape andre problemer senere. Dessverre er det ofte et godt alternativ når man har en akutt tanninfeksjon. Etter at såret er leget kan man vurdere å få satt inn en ny tann enten med tannimplantat, tannprotese eller bro.

Vår tannlegevakt i Oslo hjelper deg i dag. Ring 24101270 for akutt hjelp.

Løsnet tann

Løse tenner behandler vi på ulikt vis. Som regel skyldes tannløsning infeksjonsykdommen marginal periodontitt. Christiania tannlegesenter og tannlegevakt i Oslo kan tilby behandling av periodontitt (pyrea) på spesialist nivå.  Det første som gjøres nå en tann løsner er å forsøke å fjerne infeksjonen i og rundt tannen. Av og til fikserer vi tannen fast ved å feste den til nabotennene for på den måten å lette helingen. Etter akuttbehandlingen anbefaler vi alle å starte det vi kaller systematisk periodontal behandling. Les mer om periodontibehandling her.

Tannkjøttproblemer

De vanligste tannkjøttproblemene vi ser i munnhulen er som regel helt ufarlige og skyldes en lokal infeksjon i tannkjøttet. Den kan enkelt behandles ved å mekanisk deputasjon (fjerning av betennelsen og tannbelegg).

Av og til tar vi en vevsprøve for å sikre rett diagnose. i enkelte andre tilfeller kan årsaken være medisinbruk. Da må fastlegen kobles inn for å se om medisineringen kan endres

Tannskader

Får man ødelagt eller slått ut en tann er det viktig å komme tidlig til tannlegen. Tannlegevakten i Oslo ved Christiania tannlegesenter har gode rutiner for behandling av traumatiserte tenner. Det første vi gjør er å vurdere om tannen kan reddes og eventuelt satt riktig på plass og fiksert fast til nabotennene. Etter heling og når smertene har forsvunnet, kan aktuell rehabilitering starte. Da kan alt fra rotfylling og fyllingsterapi til tanntrekking og tannimplantat være aktuelt.

Tannlegevakt priser

Christiania tannlegesenter sin  tannlegevakt kan tilby god, smertefri og rimelig akuttbehandling. Vi tilstreber at du raskt skal få hjelp og helst time i løpet av noen timer. Ved stor pågang prioriterer vi våre faste pasienter, men hos oss er alle velkomne.

Priser på tjenestene varierer mye, avhengig av hva som må gjøres. Vanligvis koster akuttbehandlingen mellom 800 og 1200 kroner. Vi har som policy at akuttbehandlingen ikke skal koste mer enn 2500,- i egenandel. Ofte dekkes en del av akuttbehandlingen av HELFO. hva som skal gjøres og prisen på tjenesten skal avtales på forhånd.

Eksempel på priser for tannlegevakt

Vår tannlegevakt i Oslo hjelper deg i dag. Ring 24101270 for akutt hjelp.

  • Bedøvelse                             120,-
  • Røntgenbilde                      120,-
  • Panoramarøntgen             490,-
  • Midlertidig rotfylling        600,-
  • Tannutrekning                   690,-

Offentlig tannlegevakt – Oslo kommune

Vi tilstreber å holde åpent på de fleste helligdager, men enkelte dager i påsken henviser vi videre til den offentlige tannlegevakten.

Den offentlige tannlegevakten holder til i Schweigaards gate 6, 3. etasje/plan – tlf 22 67 30 00.