Tannregulering

Published On: 29. september 2014

En stor del av befolkningen har tenner som i utgangspunktet ikke står riktig plassert i munnen. Alle som går regelmessig til tannlege fra barnsben av får tannstillingen grundig vurdert av kvalifiserte tannleger, slik at de som har behov for det får nødvendig oppfølging og behandling.

Oppdages i ung alder

Det er spesialister i tannregulering (kjeveortoped), som utfører tannreguleringer på den norske befolkningen, selv om enkelte allmentannleger tilbyr Invisalign usynlig tannregulering og lignende. Vanligvis blir de med behov for det, henvist til en kjeveortoped for utredning og behandling hvis feilstillinger oppdages.

Dette skjer i ung alder slik at behandlingen kan uføres før veksten er ferdig. Da er det som regel bedre prognose sammenlignet med å få utført behandlingen i voksen alder.

Tannregulering for voksne

Det gå også an å behandle å få regulert tennene når man er voksen.  Spesielt pasienter som gjennomgår tannkjøttsbehandling (systematisk periodontal behandling) pga tannløsningsykdom som gjør at tennene flytter på seg kan ha stor glede av tannregulering.

Dekning av utgifter til tannregulering

For barn dekkes som hovedregel alltid en del av tannreguleringen av HELFO. Reguleringstannlegen kjenner refusjonsreglene godt og vil alltid hjelpe deg slik at du får mest mulig i refusjon fra HELFO.  Ved Christiania Tannlegesenter betaler du kun egenandelen selv. Det øvrige beløpet kreves direkte fra HELFO.

Voksne pasienter får dekket tannregulering hvis tannstillingen er endre pga marginal periodontitt eller i tilfeller hvis kjevene må opereres.

Usynlig tannregulering

Voksne pasienter ønsker ofte å regulere tenner når de får vite hvordan man med dagens teknologi kan utføre kjeveortopedi. Den usynlige tannreguleringen Invisalign er en måte som blir mer og mer populær. Det innebærer at man går med gjennomsiktige skinner som man bytter regelmessig omtrent hver uke til det endelige målet er oppnådd. Det finnes også en metode hvor tannreguleringen legges på innsiden av tennene slik at den ikke synes.

Ved mindre arbeider kan man også bruk gommer som man sover med om natten. Ellers så kan man få utført vanlig tannreguleringer med synlige strenger, som er den vanligste metoden for våre barn.

Tannregulering i Oslo

Ved Christiania Tannlegesenter tilbyr vi alle typer tannregulering. Vi tar også imot henvisning fra den offentlig tannhelsetjenesten. Hos oss blir mange barn behandlet med tannregulering av vår spesialist i kjeveortopedi Vesna Obradovic!

Lurer du på om du trenger tannregulering? Ta gjerne kontakt med vår tannlege i Oslo på mail [email protected] eller telefon 24101270.

Du kan også lese mer om tannregulering her.