Teknologi hos tannlegen – Fremtiden er her!

Published On: 2. oktober 2014

Vi som driver i tannlegebransjen lever i en svært spennende tid. Det er en enorm teknologisk utvikling, som er til det beste for våre pasienter og til stor glede for oss tannleger.

CEREC – Digitalt fremstilte tannkrone

Til stor glede for våre pasienter kan vi nå i de fleste tilfeller tilby tannkroner ferdig fremstilt samme dag. Metoden er utviklet av det tyske selskapet SIRONA og produktet het CEREC. CEREC er et computer fremstilt tannbilde av din munn, som ved hjelp av avansert datateknologi blir omsatt til en porselensfreser som sliper tannkronen på vår bestilling. Etter at kronen er laget, tilpasser vi den, for så å glansbrenne den i vår porselensovn. Hele prosessen tar 1-2 timer og produktet er som regel helt fantastisk. Vi gir 3 års full garanti på protetikk som er laget hos.

CEREC kroner og broer kan også lages i samarbeid med tanntekniker. Vi tar da avtrykk og fremstiller arbeidet hos oss digitalt. Deretter sender vi det videre til våre samarbeidspartnere Dental AS, Dentalforum AS eller Fauske Dental, som freser ut kronen eller broen, og gjør den helt ferdig. Da tar det litt lenger tid.

Fordeler og priser på kroner og broer

Fordelen med digitalt fremstilte kroner og broer er først og fremst presisjonen. Pasienten sparer også mye tid når man slipper å komme tilbake på flere besøk, i tillegg til at man slipper å gå med midlertidig krone. En CEREC krone hos oss koster 5190,-

Les mer om CEREC her.

3D røntgen CT (computer scanning)

3D digital røntgen fikk vi på plass tidlig i år, 2014. Cranex 3D er en fantastisk røntgen-og CT-maskin (Computer tomografi), som tar alle typer 2D og 3D bilder man trenger i en moderne tannlegepraksis (CB- Cone beam). Vår spesialist i oral radiologi, Lena Vannas-Løfqvist, tolker bildene for oss.

Positivt for tannimplantat

3D røntgen er ofte uunnværlig ved behandling og produksjon/tilpassing av tannimplantat. Ved hjelp av volumbildene kan vi eksakt plassere implantatet der vi ønsker det skal være. Vi kan med dette systemet i mange tilfeller også tilby behandling for å få implantat, slik at tennene kommer på plass samme dagen. Dette gjelder spesielt tannløse pasienter som skal ha såkalt hel implantat forankret bro.

Les mer om 3D digital røntgen og CT scanning her.

Trenger du tannlege i Oslo?

Våre spesialister, tannpleiere og tannleger i Oslo har lang erfaring med behandling av plager og skader på tennene. Ta kontakt i dag for time! Vi har lange åpningstider.

Ring 24101270 eller send mail til [email protected] så hjelper vi deg.

Velkommen!