Vi tar tannlegeskrekk alvorlig

Published On: 28. november 2018

Flere av tannlegene hos Christiania tannlegesenter har gjennomført en rekke kurs i odontofobi, også kjent som tannlegeskrekk. Målet er at alle pasienter skal oppleve klinikken som et trygt sted å være og et sted hvor de blir godt ivaretatt. Et av tilbudene som bidrar til dette er narkosebehandling for pasienter med ekstrem tannlegeskrekk. I tillegg har Christiania tannlegesenter både kapasitet og mulighet til å sette av god tid til hver pasient, slik at alle pasienter blir sett, hørt og ivaretatt.

Heidi kan ikke rose Christiania tannlegesenter nok

Heidi i tannlegestolen

Lenge opplevde Heidi Nordheim Stafne å bli syk etter tannlegebesøk. Hun har PTSD, en sykdom som hos henne gir et problematisk forhold til tannlegebesøk. Etter å ha slitt med dette i flere år, bestemte Heidi seg for å besøke Christiania tannlegesenter.

– Da jeg fikk vite at det var en sammenheng med min PTSD og sykdom som følge av tannlegebesøk, begynte jeg å undersøke hvilke muligheter jeg hadde. Jeg fant Christiania tannlegesenter og skjønte raskt at det var det riktige stedet for meg, forteller Heidi.

Etter et svært vellykket første besøk hos Christiania tannlegesenter, har Heidi fortsatt å gå dit regelmessig.

– Den første gangen jeg kom til Christiania tannlegesenter fikk jeg narkose under behandlingen. Det var en positiv opplevelse og veldig stort for meg. Nå er jeg innom klinikken hver tredje måned.

Les mer om narkose ved tannbehandling her

– Nå syns jeg det er veldig hyggelig å være hos tannlegen, det er en god opplevelse

Den første behandlingen ble gjennomført under narkose, men i dag er det mulig for Heidi å gå til regelmessige tannlegeundersøkelser uten verken beroligende medikamenter, narkose eller bedøvelse. Det takker hun de dyktige tannlegene ved Christiania tannlegesenter for.

– Tannlegen min er så dyktig at jeg ikke vet hva jeg skal si for å rose henne nok. Hun er en utrolig flink tannlege og jeg føler meg veldig godt ivaretatt. Hun tar seg alltid god tid, prater med meg, og gjør ingenting før jeg er klar. Alt skjer på mine premisser. Hun har til og med ringt meg på lørdager for å høre hvordan det går med meg og for å sjekke at det går bra.

Utrolig profesjonelle og dyktige tannleger

Heidi vil anbefale alle å velge Christiania tannlegesenter som sin tannlege i Oslo, uavhengig av om de har tannlegeskrekk eller ikke.

– Jeg vil absolutt anbefale alle å velge Christiania tannlegesenter. De oppleves som utrolig profesjonelle og jeg føler meg veldig godt ivaretatt.

Trond Brekke ble møtt med forståelse og respekt

Trond foran kirke

På 90-tallet hadde Trond Brekke en ubehagelig episode hos en tannlege i utlandet. Siden den gang har han slitt med tannlegeskrekk og unngått å gjennomføre nødvendig tannbehandling. Det var for ubehagelig. Etter hvert fikk Trond mye smerter og han ble nødt til å gå til tannlegen. Det var da han fant Christiania tannlegesenter.

– Jeg hadde så mye vondt at jeg måtte gå til tannlegen. Jeg googlet og søkte litt på nett og fant Christiania tannlegesenter. Tilbakemeldingene de hadde fått fra andre som hadde vært der var så gode at jeg tok sjansen og reiste dit. Det var ikke lett å gå inn de dørene der, men det gjorde det lettere at jeg hadde snakket med dem på forhånd og de hadde vært veldig forståelsesfulle, forteller Trond.

Les mer om Christiania tannlegesenter sin moderne klinikk i Oslo her

– De tok godt vare på meg

Siden det første besøket hos Christiania tannlegesenter, har ikke Trond hatt annet enn positive opplevelser, og snakker spesielt varmt om dialogen han har med tannlegene.

– Det er veldig mye dialog, vi prater mye og tannlegen forklarer alt som gjøres. Når jeg sitter i stolen føler jeg at de faktisk bryr seg om meg. Det er viktig.

Nå er han innom Christiania tannlegesenter med jevne mellomrom, og selv om han fremdeles opplever å bli litt svett i hendene før et besøk, er det på langt nær så ubehagelig som det har vært tidligere. Trond forteller at det at han får muligheten til å besøke klinikken så ofte har betydd mye for han.

– Jeg går til jevnlig oppfølging. Det gjør det lettere for meg å gå dit. Selv om det er bare er for en prat eller litt polering, så er det veldig nyttig å få satt seg i stolen litt oftere. Det hjelper i alle fall veldig mye for meg.

Hos Christiania tannlegesenter har de forståelse for problemet

– Jeg vil helt klart anbefale andre å velge Christiania tannlegesenter. De er veldig klar over problemet som mange har når det gjelder tannlegeskrekk, og de viser at de ønsker å hjelpe deg på best mulig måte. Alt skjer på dine egne premisser. Når du sier stopp, så stopper de. Jeg har bare hatt gode opplevelser der.