Innhold
- Implantat – hva er det laget av?
- Hva skjer før behandling?
- Ofte stilte spørsmål om tannimplantat :
- Hva er et tannimplantat?
- Hvor mye koster tannimplantater?
- Hva er risikoene med tannimplantat?
- Kommer implantat til å fungere for meg?
- Er høy alder et problem?
- Hvordan kan tannimplantatet påvirke livet mitt?
- Fordelene av tannimplantat framfor broer og proteser
- Kommer de nye tennene til å se ekte ut?
- Hvor sterke er de nye tennene?
- Hvor lang tid tar protessen med åfå tannimplantat?
- Gjør de vondt å få satt inn tannimplantat?
- Hvordan føles de rett etter at man har satt implantatet?
- Hvordan vedlikeholder man tannimplantater?
- Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag
Tannimplantat er en prosedyre der man setter inn falske tenner der det mangler tenner
Det kan dreie seg om én tann eller en bro. De nye tennene settes fast ved at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebeinet, for så å feste på en krone eller en bro.
Dette er en behandling våre spesialister i protetikk og bittfunksjon og i periodonti utfører daglig, og vi kan driste oss til å si at de har perfeksjonert gjennom mange år.
Christiania tannlegesenter her i Oslo har en egen avdeling for vanskelige tilfeller og tar i mot pasienter med henvisning fra kolleger over hele landet. Behandlingen gjøres som regel i våken tilstand, men vi tilbyr også behandlingen utført i sedasjon eller narkose.
Implantat – hva er det laget av?
Tap av tenner kan være både skremmende og ubehagelig for en person. Det er imidlertid mulig å erstatte nesten alle manglende tenner med implantater.
Implantatene er laget av titan. Titan brukes på grunn av sine gode egenskaper. Det er biokompatibelt, noe som gjør at skruene man bruker gror fast i kjeven. Dermed får man en stabil rot for en ny tannkrone, som altså festes i implantatet. Broer av tenner kan festes i titanimplantatet på samme måte. Dette skreddersys etter pasientens ønsker og behov.
Hva skjer før behandling?
Før implantatbehandlingen utføres, må vi foreta en grundig undersøkelse av pasientens generelle helse. Faktorer som sykdommer, medisinering og røyking kan påvirke resultatet av behandlingen, og må tas med i vurderingen.
Såkalte lokale forhold, som type og menge benvev, avstand til bihulen i overkjeven og nervekanalen i underkjeven, vurderes nøye. Vanligvis gjør vi flere forskjellige røntgenundersøkelser for å få et så nøyaktig bilde av de lokale forholdene som mulig.
Det viktigste er at pasienten hele tiden er klar over behandlingsplanen og føler seg godt informert. Derfor setter vi av god tid til dette før en eventuell behandling.
Du kan lese mer om implantat og implantatbehandling på disse sidene: implantatprosedyrer, implantat hos eldre , implantat priser