Narkose ved tannbehandling

For deg som har stor grad av tannlegeskrekk, eller som av andre grunner ikke kan få utført tannbehandling i bevisst tilstand, kan tannbehandling i narkose være noe du bør vurdere.

Fordelen med narkose er at du ikke merker noen ting til tannbehandlingen. I tillegg kan tannlegen få utført mye mer arbeid på kortere tid og du blir raskere ferdig med behandlingen.

Vi ønsker velkommen til uforpliktende konsultasjon

Ring oss på tlf. 24 10 12 70 for å finne en tid som passer deg eller du kan sende oss en mail til [email protected] eller [email protected]

Anshu Mala Shokeen

Spesialist i kjeveortopedi

Kristian Kjellsen

Spesialist i periodonti

Hvem kan ha nytte av narkose?

Det er mange pasientgrupper som kan ha nytte av narkose under tannbehandlingen. Den vanligste indiaksjonen er ved alvorlig tannlegeskrekk (odontofobi).

Andre indikasjoner:

  • Ved kraftig brekningsrefleks som gjør vanlig tannbehandling umulig
  • Ved behov for langvarige og kompliserte behandlinger
  • Hvis du ønsker å sove under tannbehandlingen
  • Ved for dårlig effekt eller allergi for vanlig bedøvelse
  • Ved sykdommer eller tilstander som gjør det umulig med vanlig tannbehandling

Støtte til tannbehandling i narkose:

Lider du av tannlegeskrekk eller av andre grunner ikke har kunnet ta vare på dine tenner, så er det lurt at du får en lege- eller psykologerklæring på dette. Hvor lenge du har vært plaget og hvilken konsekvenser det har hatt for deg bør komme frem av denne erklæringen.

I tilfeller hvor tannlegeskrekken er grav og legen kan attestere det , kan du kreve en del av utgiftene refundert fra HELFO (NAV). Det samme gjelder hvis du for eksempel har stor grad av munntørhet som igjen har resultert dårlig tannhelse.

Pris for narkosebehandling:

Prisen for behandlingen varierer veldig. Mange får mye dekket av HELFO, slik at egenandelen normalt er fra 4000,- til 10 000,- , avhengig av dekningsgrad og antall timer behandlingen skal være.

Vi anbefaler at du først tar kontakt for en konsultasjon og tar med det du har av dokumentasjon (hvis du har noe) på tidligere utført tannbehandling og eventuelle uttalelser fra annet helspersonell ( feks legerklæringer, attester etc), så vil vi kunne gi deg riktigst mulig vurdering og et kostnadsoverslag på behandlingen.

For behandling i narkose ved Christiania tannlegesenter | MALO DENTAL i Oslo har vi følgende rutiner:

Her snakker vi med deg om dine problemer og dine ønsker for behandlingen. Så avtaler behandling som du ønsker gjennomført i narkose. Hvis det er mer krevende tilfeller vil flere tannleger, også spesialister ved klinikken, være med i planleggingen. Kostnadsskjema utarbeides. Helseskjema med fullstendig personnummer og et egenerklæringsskjema fylles ut og vi går gjennom det sammen med deg. Enkelte diagnoser og tilstander krever ekstra tiltak og er viktig at vi får beskjed om. På bakgrunn av infomasjonen vi innhenter vil anesestesilegen planlegge narkosen. I god tid før selve operasjonsdagen er alle eventualiter avklart slik at forholdene ligger til rette for en optimal tann behandling i narkose.
Veldig mange som søker behandling i narkose har krav på å få dekket en stor del av behandlingen av HELFO. Hvis du ikke har anledning til å betale alt selv med en gang kan vi søke kreditt for deg. Vi har ordninger med Cresco som tillater opptil 75000,- i rentefri kreditt i opptil 12 måneder. Vi kan søke for deg når du besøker oss ved første konsultasjon. Regningen til HELFO sender vi direkte til dem. Eventuelle forsikringer eller andre forhold undersøker vi på forhånd slik at det er avklart før behandlingen.
Vi anbefaler at du setter av hele dagen for dette. Spesielt hvis det gjøres operative inngrep og du må bruke smertestillende i etterkant kan det være godt å slappe av resten av dagen. Av og til skriver vi ut sykemleding de påfølgende dagene, men det er som regel ikke nødvendig.
Det blir gitt egen informasjon for faste og forholdsregler i forbindelse med narkosebehandling.

Har du andre spørsmål eller lurer på noe i forbindelse med behandlingen kan du ta kontakt med oss på telefon 24107012 eller post@[email protected]

Information til pasienter før narkosebehandling

Full narkose (smertefrihet, søvn) administeres av anestesilege og av anestesi sykepleier .

Innsovningen skjer i løpet av 2-3 minutter etter at du har lagt deg i stolen. Du vil sove en bedagelig drømmesøvn mens vi behandler deg.

Både smertestillende (remifentanil) og sovemiddel (propofol) gis intravenøst.

Oppvåkningen skjer gradvis i løpet av ca. 15 minutter etter inngrepet, og du kan normalt forlate klinikken 1-2 timer etter behandlingen. Kvalme er uvanlig etter narkose hos oss, men du vil føle deg kald med påfølgende skjelvinger (som når du fryser).

Selv om du føler deg helt klar kort tid etter inngrepet, kan du ikke kjøre bil de første 24 timer etter behandlingen.

Lokal anestesi benyttes i tillegg under inngrepet. Får du utført store inngrep får du med resept på smertestillende du kan benytte etter inngrepet.

Faste før behandlingen

  • Man skal IKKE INNTA FAST FØDE de siste 6 timer før inngrepet.
  • Man skal IKKE INNTA FLYTENDE VÆSKE de siste 2 timer før inngrepet.

Det er viktig med nøyaktige helseopplysninger og avklart helsestatus, før narkosebehandling. 
Har du kroniske- eller alvorlige sykdommer, sykelig overvekt, er under LAR behandling eller har hatt komplikasjoner med narkose tidligere er det viktig at du gir oss beksjed om dette i forkant av behandlingen.

Velkommen til Christiania tannlegesenter i Oslo sentrum for en uforpliktende konsultasjon.

Les mer om behandling i narkose i vårt blogg >> NARKOSE VED BEHANDLING. NOE FOR DEG?

Bestill gratis videokonsultasjon

Fyll inn skjema under, så kontakter vi deg for å avtale en gratis videokonsultasjon. Det er fint om du fyller inn så mye informasjon som mulig om din problemstilling, slik at vi lettere kan hjelpe deg under konsultasjonen.