Når barnet trenger regulering

Tannregulering gjør ikke bare tannstillingen penere, men sørger først og fremst for at tannstillingen fungerer optimalt.

Støtte til tannregulering for barn

Barnas bittutvikling vurderes av skoletannlegen/tannpleieren og barna henvises derfra til spesialist. Henvisning er nødvendig for å få stønad fra HELFO for den kjeveortopediske undersøkelsen og senere utgifter ved en kjeveortopedisk behandling dersom det foreligger en stønadsberettiget bittfeil og om foresatte/barn ønsker oppstart med tannreguleringsbehandling.

Folketrygden vil ikke innvilge trygderefusjon dersom det ikke foreligger en henvisning fra tannlege/tannpleier. Henvisningen gjelder i 24 måneder fra henvisningsdato.

I de tilfeller hvor det er behov for en ny vurdering av behandlingsbehovet, må det foreligge ny henvisning. Ved første konsultasjon er det fint om mor eller far er med dersom pasienten er under 18 år.

Konsultasjon tannregulering

Den kjeveortopediske konsultasjonen blir utført av en spesialist i kjeveortopedi. Tannregulering for barn er noe vi har lang erfaring med. Husk å ta med skriftlig henvisning fra offentlig tannklinikk på konsultasjon til tannregulering for barn.

Anshu Mala Shokeen
Spesialist i kjeveortopedi

Marija Ristic
Tanlegge

Første besøk

Det blir aldri satt på regulering ved første besøk. Ved denne konsultasjonen gjør vi en undersøkelse og vurderer eventuell bittfeil. Vi tar oftest et oversiktsrøntgen (OPG), der man kan se kjevebenet og alle tannanlegg.

Hvis det er et bittfeil som er aktuelt å behandle nå og pasienten/foresatte ønsker å begynne, tar vi røntgenbilder, foto og avtrykk til gipsmodeller for å planlegge behandlingen nøye. Etter behandlingsplanleggingen møtes vi med pasienten for å presentere behandlingsplan og -avtale.

Ved første besøk kan som regel en foreløpig behandlingsplan skisseres og et cirka kostnadsoverslag gis, men det er først etter behandlingsplanlegging et mer nøyaktig behandlingsforløp, tid det vil ta og pris kan anslås. Om det er for tidlig i pasientens tannutvikling å begynne med tannregulering, vil vi avtale et nytt innkallingstidspunkt.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag

Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!