Hvordan gjør vi det?

I samarbeid med våre tannleger kan vi snu en håpløs situasjon til å gi deg en mestringsfølelse som gjør det mulig å få utført tannbehandling.

Det første som skjer når du tar kontakt med oss er at du får tildelt en time hos en av våre tannleger på et tidspunkt som passer for deg. Har du akutte smerter ordner vi time så fort som mulig. Du bør møte opp på klinikken her på Grønland i Oslo cirka 15 min før avtalt tid, slik at du har tid til å fylle ut personalia og krysse ut et skjema om din helsetilstand. Dette gjør du på vårt venteværelse.

En av våre hyggelige tannhelsesekretærer vil så ta røntgenbilde av deg. Vanligvis tar vi et ansiktsbilde som beveger seg rundt hodet, røntgenaparatet er da ikke i munnen. Etterpå supplerer vi med et bilde fra hver side (såkalte bitewings). Disse bildene tar vi vanligvis i munnen, men vi kan også ta disse fra utsiden hvis du ønsker det.

Du blir så fulgt inn på et tannlegekontor hvis ikke annet er avtalt på forhånd, eller hvis du har andre ønsker (vi har et eget samtalerom i de lyse, moderne lokalene våre i Oslo sentrum). Tannlegen vil så presentere seg og dere vil samtale litt om din problemstilling. Tannlegen kan eventuelt kikke i munnen din. Sammen med dine opplysninger, munnundersøkelsen og røntgenbildene vil tannlegen danne seg et bilde av din helsetilstand i munnen og på bakgrunn av det kunne gi deg et prisoverslag. Vanligvis er det litt tid etterpå til å fjerne tanstein og puss og eventuelt forsiktig starte behandlingen.

Hvis tannbehandling overhodet ikke er aktuelt etter konsultasjonen, planlegger vi veien videre. Den enkleste og vanligste måte å håndtere det på, er at vi setter opp ny time og avtaler at du møter 30 min før for å innta beroligende tabletter. Disse vil gjøre at tannlegeskrekken og ubehaget slipper taket. Mengden tabletter justerer vi underveis da de virker veldig raskt (15 min). Det er også et alternativ å vurdere behandling i narkose. Les mer om behandling i narkose her.

Hvis også dette er uaktuelt anbefaler vi at du vurderer å sette av tid sammen med en psykolog.

Kombinasjonen kognitiv terapi og sedasjon har ofte svært god effekt på angst og frykt, og muliggjør tannbehandling. Det er alltid slik at tannbehandling først starter når pasienten er klar for det. Som regel trenger man flere behandlinger hos psykolog før første møte med tannlegen, men dette varierer fra person til person og planlegges uansett i god tid i forveien.

Bestill gratis videokonsultasjon

Fyll inn skjema under, så kontakter vi deg for å avtale en gratis videokonsultasjon. Det er fint om du fyller inn så mye informasjon som mulig om din problemstilling, slik at vi lettere kan hjelpe deg under konsultasjonen.